læder- og skindtyper

deuxTronier sælger tasker i ko/okse-, bøffel-, gede- og fåreskind.

Når du ser på vores lædertasker er det vigtigt, at du nyder de små uregelmæssigheder i læderet. Skind er et naturprodukt og små uregelmæssigheder har sat sit præg på dyret gennem dets levetid. Udseendet på skindets farve, overflade og struktur vil variere, hvilket gør, at tasken får en helt rustik og unik charme. deuxTronier synes, at taskerne kun bliver smukkere med alderen. Vi elsker at se taskernes historie i skindets overflade.

  • Størstedelen af vores tasker har fået en let overfladefinish. Behandling gør, at læderet er nemmere at vedligeholde og mere modstandsdygtigt over for fugt, snavs og pletter.
  • Nogle af taskerne har fået en let pigmentering (farve) på overfladen, inden de er blevet påført overfladebeskyttelsen. Denne pigmentering er ofte lidt changerende - taskerne vil opnå mere patina ved brug.
  • 
Ligeledes er nogle af taskerne fremstillet i dækfarvet læder. Læderet har fået en kraftig overfladebeskyttelse i form af dækfarve og finishmiddel. Fordelen ved dækfarvet læder er, at det gør overfladen meget mere robust og holdbart samt nemt at vedligeholde.

 

Vi giver dig her et par tips til, hvilken type læder der passer bedst til dig alt efter, hvad din taske skal bruges til og hvilket udtryk du ønsker.

  • Okse-/kohud er meget kraftigt og fast med en ensartet eller let struktur i overfladen. Læderet er yderst slidstærkt og holdbart, og udvider/strækker sig minimalt ved belastning. Solidt udtryk.
  • Bøffellæder har en grovere struktur, og har større variationer i udseendet. Er ligeledes kraftigt, meget slidstærkt og ikke mindst blødt. En spændende lædertype med massere af "liv". Strækker sig minimalt ved belastning og er meget robust i sit udtryk.
  • Gedeskind er finere i strukturen. Det er tyndere og smidigt, men stadig slidstærkt. Lettere og finere end kohud.
  • Får-/lammeskind er glat i strukturen og meget smidigt. Det er lidt tyndere og finere end de tre andre typer af læder. Skindet er en smule mindre slidstærkt, men stadig yderst holdbart. Har et flot og elegant udtryk.